Månad: september 2018

Mercedes vill utmana Tesla

Mercedes vill utmana Tesla

Fler och fler tänker på miljön när de handlar bilar vilket ökar intresset för helt eldrivna bilar. Tesla är just nu den ledande biltillverkaren vad gäller dessa. De har gjort en snabb frammarsch men det har också gett ringar på vattnet. Nu vill fler stora biltillverkare utmana Tesla, en av dem är Mercedes.

Tesla ledande på elbilsmarknaden

Den som visat vägen för elbilsmarknaden är Tesla. Det gjorde de när de lanserade sitt superbatteri. Marknaden är stekhet och trots att flera andra ledande biltillverkare försöker hänga på är det fortfarande Tesla som ligger i framkant. Men de kämpar med resultaten och även om elbilsmarknaden växer så har den inte riktigt lyft ännu. Detta resulterade i att Tesla hade en rekordförlust på 619 miljoner under sista delen av 2017.

Mercedes utmanar

Mercedes nya koncept EQA är en fyrhjulsdriven elbil med en räckvidd på fyrtio mil. Med sina 272 hästkrafter kan den accelerera från 0-100 km/h på mindre än fem sekunder. Den har också beskrivits som luftig, smart och snygg. EQ-serien är definitivt en konkurrent som är med och utmanar Tesla. Mercedes har gått ut med att de ska ha minst tio elbilar på marknaden år 2022. Först ut i EQ-serien är EQC, som är en suv man kommer se rulla på vägarna 2019. Satsningen Mercedes gör är dessutom bra tajmad då BMW lagt sin elbilssatsning på is och Tesla kämpar med resultaten. Det är dessutom en rimlig prislapp på bilen vilket gör intresset ännu högre och de har en förhoppning att nå ut till större publik.